turun-avantouimarit-kuvia

EDELLINEN

Avantouintia ja saunomista

Sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä

Avantouinti on luonnollisin ja halvin hoitokeino monille reumaa, erilaisia kipuja - jopa monimuotoista kipuoireyhtymää, masennusta sairastaville tai stressistä kärsiville. Monet käyvät avannossa myös välttääkseen tavalliset flunssat ja vilustumissairaudet ja kokemusperäisesti kylmäuinti vaikuttaa myönteisesti kaikkiin mainittuihin sairauksiin.

Ispoisissa alkanut avantouintitoiminta Turun Avantouimareiden toiminnan kautta on koko Turun talousalueen avantouintiharrastuksen alullepanija. Voidaan todeta, että yhdistys on ollut varsin tuloksekas. Hyvin pitkään aluksi Uittamon uimala ja 1970 lähtien Ispoisten ranta ja sauna oli ainut paikka Turussa, missä voi käydä läpi talven avannossa. Viimeisen kymmenen vuoden  aikana saunamme käytyä ahtaaksi uusia avantouintipaikkoja on saatu Ruissaloon, Littoistenjärvelle, Kaarinaan, Piikkiöön, Paimioon  ja myös Raision suunnalle.

Ispoisten uimaranta on vain neljä kilometriä torilta ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Turku on meren rannalla, mutta käytännössä vain Ispoisten uimaranta on keskustaa lähellä oleva merenrantapaikka. Kesällä se on hiekkaranta. Turun kaupungin suunnitelmissa Ispoisten uimaranta on kaupungin ykkös-uimaranta. Kun puhutaan avantouinnista kaupunkilaisille tulee aina ensimmäisenä mieleen Ispoisten uimarannan sauna ja avanto.

Avantouimareiden joukossa on selkeästi huomattavissa nuorison mukaantulo harrastajajoukkoon. Uimareissa on nyt runsas joukko koululaisia ja lukiolaisia. Sen lisäksi erityispiirteenä on kokonaisten perheiden käyminen yhdessä saunalla erityisesti viikonloppuna. Ispoisten sauna tarjoaa selvästi erikoisen harrastus- ja yhdessä tekemismahdollisuuden kaikille perheille. Merkittävää yhdistyksemme toiminnassa on ollut se, että uintipaikallamme ja saunamme lauteilta ovat löytäneet turvallisen paikan myös maahanmuuttajat. Saunallamme he kokevat olevansa tasavertaisia muiden kanssa ja saunan lauteilla tai avannon partaalla moni on löytänyt uusia kontaktipintoja uusiin ihmisiin. Lauteilla voi kuulla suomen ja ruotsin lisäksi nykyään venäjää, viroa, ranskaa, espanjaa, saksaa ja jopa korean kieltä.

Saunarakennus

Uuden saunan rakentaminen aloitettiin toukokuussa 2005. Saunaa on rakennettu palkattujen ammattilaisten voimin, mutta kuitenkin suurelta osin yhdistyksen oman väen talkootyöllä. Uusi sauna saatiin huhtikuun lopussa 2006 ja on nyt kaikkine tiloineen yhdistyksen jäsenten ja muidenkin käytössä. Saunaa ja kerhohuonetta voi vuokrata jäsenten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden käyttöön. Tarjoilun voi järjestää itse, myös kioski on käytettävissä, jolloin siitä voi helposti varata mm. kahvituksen.

Tervetuloa saunaan ja uimaan upeaan ympäristöön Turun Pitkäsalmen rannalle!

 

Hakusanat: Avantouinti, avantouinti turku, sauna turku, avantouimaritNäytä suurempi kartta

Yhteystiedot

Turun Avantouimarit r.y.
Rykmentintie 51
20880 Turku        

Puheenjohtaja:
Sirkka Perho
gsm: 045 132 5224
puheenjohtaja(at)turunavantouimarit.fi

www.turunavantouimarit.fi