kotiharjun_sauna_yleinensauna

Kotiharjun sauna, perinteinen korttelisauna

Kotiharjun puulämmitteiset saunat

Kotiharjun sauna on Helsingin ainoa jäljellä oleva perinteinen puulämmitteinen korttelisauna. Sen kuuluisan kiukaan pehmeistä löylyistä nauttivat niin kanta-asiakkaat kuin kotimaiset ja ulkomaisetkin saunanystävät. Maineikas sauna on tunnustettu osaksi elävää helsinkiläistä kaupunkikulttuuria.

Saunoja on kaikkiaan kolme. Miesten ja naisten saunat ovat perinteisiä yleisiä saunoja. Sähkölämmitteinen tilaussauna sopii perheille ja pienille porukoille. Sinne mahtuu reilu tusina kylpijää.

Kotiharjun saunaan on helppo tulla. Yleiselle puolelle ei tarvitse varata aikoja, ja kylpeä saa kiireettömästi niin kauan kuin haluaa. Kassalta voi vuokrata pyyhkeen ja ostaa saunavihdan, virvokkeita ja pientä purtavaa.

Puhdistautuminen pesijän käsittelyssä on monelle olennainen osa saunanautintoa. Hieroja verryttää kaupungilla kipeytyneet lihakset. Myös kuppausta on tarjolla.

Kotiharjun jäljittelemättömään saunatunnelmaan kuuluvat myös saunaporukan tarinointi lauteilla ja jäähdyttely saunan edustalla jutellen ja Kallion katunäkymää tarkkaillen.

 

Muhevia löylyjä vuodesta 1928

Kotiharjun sauna valmistui vuonna 1928. Vuosikymmenten saatossa saunan perusrakenne on pysynyt ennallaan: miesten sauna pohjakerroksessa ja samankokoinen naisten sauna toisessa kerroksessa, jossa on nykyisin myös tilaussauna.

Ylimmälle lauteelle mahtuu 20–30 kylpijää. Miesten saunaan on myöhemmin rakennettu kovimmille löylynottajille muita lauteita ylempänä oleva piippuhylly.

 Sauna remontoitiin perinteitä kunnioittaen vuonna 1999. Korjaukseen saatiin tukea mm. Helsingin kulttuurikaupunkisäätiöltä. Saunan toimintaa tukee Kotiharjun saunayhdistys r.y.

 Kiukaiden kivimäärä on 1500 kg, ja kivet vaihdetaan useita kertoja vuodessa. Saunapäivinä lämmitykseen kuluu motti metrin halkoja.

 Kotiharjun sauna on nykyisin perheyritys. Vuonna 1991 sen ottivat hoitoonsa Väinö ja Meeri Holopainen. Nykyisin saunassa isännöivät ja emännöivät Risto ja Merja Holopainen.

 

Kotiharjun Sauna Oy

Puulämmitteiset miesten- ja naistensaunat, tilaussauna perheille ja ryhmille, tilauspalvelut, pesijä, hieroja ja kuppari

Avoinna: ti–pe 14–20 (saunomisaika 22 asti) ja la 13–19 (saunomisaika 21 asti)

Risto ja Merja Holopainen, puhelin/faksi (09) 753 1535

Kotiharjun saunan hintoja

Sauna: Aikuiset: 8,00 euroa, Eläkeläiset ja opiskelijat: 6,50 euroa, Lapset (12–16-v.): 4,00 euroa

Pyyhe: 1,50 euroa/kpl

Pefletti: 0,20 euroa/kpl

Vihta: Tuore tai kuivattu: 3,00 euroa/kpl, Pakastettu: 4,00 euroa/kpl

Pesupalvelu: 6,00 euroa/henkilö

Tilaussauna: 1 tunti: 8,00 euroa/henkilö, 2 tuntia: 10,00 euroa/henkilö, 3 tuntia: 12,00 euroa/henkilö.

Oikeus hintamuutoksiin pidätetään.

Kassalta voi ostaa myös virvokkeita ja pientä purtavaa.

Pesijän varaus saunalta.

Hieronta Åke Wangel, puhelin (040) 737 8075

Kuppaus ja hieronta Sanna Ilmarinen, puhelin (040) 838 8963

 

Hakusanat: Yleinen sauna, Saunatilat Helsinki, Sauna Helsinki, yleinen sauna Helsinki, saunatilat pääkaupunkiseutu, saunatilat uusimaaNäytä suurempi kartta

Yhteystiedot

Kotiharjun Sauna Oy

Harjutorinkatu 1

00500 Helsinki

Puhelin: (09) 753 1535

www.kotiharjunsauna.fi