Satu meni saunaan

Totuuksia pienistä rakennusprojekteista

Onko olemassa rakennusprojekteja, jotka pysyvät suunnitellussa laajuudessa ja aikataulussa? Jos joku tietää sellaisen, voisitteko lähettää meille. Kiitos.

Kevään aikana tapahtunutta: päätimme rakentaa saunan takapihan varastorakennukseen. Aloitimme putkitöistä, ostimme putki- ja puumateriaaleja ja tilasimme saunarakennukseen uuden etuseinän puuseppäystävältämme Viðar og Óskar ehf:stä.

Putkityöt on nyt tehty. Mutta mitään muuta ei sitten olekaan vielä ehditty.

Miehen asetellessa saunatilan jätevesiputkia jätevesikaivoon kävi selväksi, että vuonna 1900-luvun alussa rakennetun talomme ulos menevää pääjätevesiputkea ei ole ilmeisesti koskaan vaihdettu.

 putkitöitä

 

”Koska putkitöitä nyt tehdään, niin vaihdetaan tämä talosta ulos tuleva pääputki nyt samalla”, mies tuumasi.

Muuta ei tarvittu. Pienestä saunanrakennusprojektista tuli suuri yleisrakennusprojekti.

”Koska putkitöitä nyt tehdään, niin rakennetaan samalla jätevesiputki autotallista jätevesikaivoon. Voisimme rakentaa autotalliin ylimääräisen vierashuoneen ja kylpyhuoneen.”

Idea oli minusta hyvä, sillä vierashuone tulee tarpeeseen. Mehän voimme majoittaa sinne kaikki kyläilemään tulevat saunatalkoovieraat.

Veikkaanpa, että ”koska näitä putkitöitä nyt kuitenkin tehdään”, meidän kannattaa kohta vaihtaa jäteputkistot koko naapurustoon ja tehdä tästä kunnallinen infrahanke.

kaivinkone

 

Sillä välin kun mies kaivaa takapihalle metrien mittaisia vallihautoja, päätin keskittyä olennaiseen. Eli laudeliinojen valintaan. Kuka nyt saunaan ilman pellavaisia takapuolisuojuksia voi mennä?

Mitä pidätte näistä?

pellava hirvi laudeliina


Saunanrakennusterveisiä Islannista

Satu Rämö