Suomalaisen saunan moderni ylistys

Sauna - Puhtaasti Suomalainen

sauna-puhtaasti suomalainen kirjankansi

Juhannusviikolla julkistettiin jyväskyläläisen Kirjakaari-kustantamon tuore lahjakirja Sauna – puhtaasti suomalainen. Upeasti kuvitetussa kirjassa nautitaan löylyistä ympäri Suomen. 

Tunnelmalliset ja napakat Keijo Taskisen tekstit vievät lukijan niin Lapin korpisaunoihin, avantouimaan kuin nautinnollisiin turvehoitoihinkin. Kirjassa on myös ruokaohjeita, jotka voi valmistaa kiukaalla tai muuten saunomisen lomassa. 

Saunakirjoja on tullut markkinoille vuosien mittaan tasaiseen tahtiin, mutta yhtä nopeasti niiden ilme on jäänyt jälkeen nykyaikaisen suomalaisen saunan monimuotoisuudesta ja saunojien ehtymättömästä mielikuvituksesta – saunomisen intohimosta. Sauna – puhtaasti suomalainen on kaikin puolin tuore ylistys suomalaisen saunan ihanuuksille. 

saunakirja-aukema

Kirjan kuvat ovat tyylikkäitä ja saunanraikkaita, ja ne luovat taitavasti kuvaa ympärivuotisesta saunomisen nautinnosta. Kirjan vie mielellään tuliaiseksi saunailtaan tai kesämökin isäntäväelle. Teos on julkaistu suomalaisen version lisäksi myös englanniksi, saksaksi ja venäjäksi, ja siksi sen voi antaa kaikkia aisteja hiveleväksi muistoksi myös ulkomaan vieraille. Kirjassa on jopa pisara aidon saunavastan tuoksua ja muistiinpano/vieraskirjasivuille kirjan lopussa voi kirjoittaa ylös omia saunakokemuksia. Pellavakankaiset kannet antavat jo aavistuksen saunomisen elämyksestä.

Tilaa kirja helposti verkkokaupasta, kaikki neljä kieliversiota saatavilla: www.finlandiashop.fi 

suomalainen sauna aukeama

Kirjakaari on jyväskyläläinen perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1995 ja Kirjakaari-nimellä vuodesta 2007. Kirjakaari kustantaa pääasiassa näyttäviä yrityslahjakirjoja sekä kaupunki- ja kuvakirjoja. 

Teksti: Sanna Karppinen

Hakusanat: Sauna-puhtaasti suomalainen, saunakirja, suomalainen sauna, Keijo Taskinen,