3 x Lauteille Lapissa

Kiinnostavat Lapin saunat

Kuinka monta saunojaa sopii Suomen suurimpaan savusaunaan? Entä sulavatko seinät, jos saunan rakentaa lumesta? Tässä kolme kiinnostavaa saunakohdetta Lapissa.

1. Savusaunoista suurin

kakslauttanen-sauna

Hotelli Kakslauttasen savusauna on Suomen suurin: sisään sopii kerralla jopa 150 kylpijää. Lammen rannalla sijaitsevasta saunasta pääsee kesällä uimaan ja talvella avantoon.

Saariselällä sijaitseva hotelli ei ole aivan tavallinen muutenkaan – tarjolla on majoitusta joko kelomökissä, lumi-iglussa tai lasi-iglussa, jotka sopivat erityisen hyvin revontulien ja tähtitaivaan katseluun.

Hotelli Kakslauttanen, Saariselkä

2. Sulavat seinät

snow sauna

Arctic Snow Hotel Rovaniemen lähellä Sinetässä saunotaan lumesta rakennetussa saunassa. Lumisaunan ilma on tavallisen saunan ilmaa kosteampi ja sumuinen, sillä seinistä höyrystyy ilmaan vettä. Seinät sulavat suunnilleen sentin 10 minuutissa. Niinpä saunavuoro kestääkin kerrallaan vartin, jonka jälkeen seinien on annettava jäätyä.

Lumisauna, Sinettä

3. Kiuas kodassa

kotasauna

Kemijärven rannalla, Suomutunturin kupeessa, satumaisen kauniissa Lapin maisemissa saunotaan kodassa. Saunan sydän on kodan keskellä sijaitseva kiuas, jota lauteet ympäröivät. Naapurikota toimii takkahuoneena, jossa rentoutumista voi jatkaa saunomisen jälkeen.

Aslakin maa, Kemijärvi

Hakusanat: Lapin saunat, saunat lapissa