Vielä ehdit Loma-asuntomessuille

Saunatrendejä Loma-asuntomessuilla

Loma-asuntomessut järjestetään tänä vuonna Mäntyharjulla, Pyhävesijärven rannalla. Parhaillaan käynnissä olevat messut ovat avoinna sunnuntaihin 10.7. saakka.

Messualueella on yksi omakotitalo, 21 loma-asuntoa ja 11 erillistä saunaa, joista suurin osa on rantasaunoja. Lähimmillään ne ovat vain viiden metrin päässä rantaviivasta.

Loma-asuntomessujen tiedottaja Kristiina Makkosen mukaan luonnonläheisyys onkin tämän vuoden saunatrendi.
– Pienissäkin saunoissa on suuret ikkunat, joista luonto tulee sisälle. Lisäksi saunoihin rakennetaan nyt tilavia terasseja, joilla luonnosta ja upeista maisemista voidaan nauttia yhdessä.


Luonnollisuus näkyy myös sisustuksessa

Luonto, ekologisuus, aitous ja laatu ovat tämän hetken sisustustrendejä. Ne istuvat mainiosti myös saunaan. Lämpökäsitelty puu on materiaalina tullut jäädäkseen, ja muutkin materiaalit ovat luonnollisia.
– Vaikka talo olisi muuten moderni, halutaan saunaan edelleen aitoja suomalaisia luonnonmateriaaleja, kuten kiveä, puuta ja pellavaa. Muovia niistä on tällä hetkellä vaikea löytää, Makkonen sanoo.


Mökkisaunat rakennetaan nyt entistä paremmin

Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskasen mukaan loma-asuntojen saunat lähestyvät niin sisustukseltaan, materiaaleiltaan kuin varustelutasoltaan ykköskodin saunoja.
– Rakennusten energiatehokkuus ja eristys ovat hyviä. Loma-asunnoissa käytetään nyt mukavuuden lisäämiseksi myös sähkökiukaita, jotka voi laittaa kauko-ohjauksella päälle jo etukäteen, Heiskanen sanoo.

Yhä useammin sauna rakennettaan monikäyttöiseksi. Pelkän saunomisen lisäksi rantasaunalla on varavuoteita ja tilaa mökkivieraille.


Loma-asuntomessut Mäntyharjulla 27.6-10.7.
Avoinna päivittäin 10-18

Lisätiedot ja ajo-ohjeet Loma-asuntomessujen sivuilta.